Hvordan hæver man dejen i ovnen, hvis den ikke er udstyret med specialprogram?

Senest opdateret 27-02-2023 13:19

Problem

  • Hvordan får man gærdejen til at hæve i ovnen, hvis ovnen ikke har et hæveprogram?
  • Ovnens manual beskriver ikke, hvilken indstilling/mulighed der kan bruges til hævning af gærdej.
  • Hvordan kan jeg bruge ovnen til hævning af dej

Gælder

  • Ovne
  • Komfurer

Løsning

1. Den ideelle temperatur for gæren at hæve er mellem 30°C og 40°C.

Ved lavere temperaturer tager det længere tid for gærdejen at hæve.

2. Hvis apparatet ikke er udstyret med et hæveprogram, fortsæt som følger:

  • Indstil ovnen til 30-40°C med enhver form for varmeindstilling.
  • Lad ovnen varme op i ca. 5 minutter, og sluk derefter ovnen.
  • Sæt derefter skålen med gærdejen i ovnrummet. Da gærdejen skal have fugt for at hæve, dæk skålen til med f.eks. et fugtigt klæde.
  • Luk ovndøren.
  • Efter cirka 20 til 30 minutter skulle dejen have øget volumen og kan forarbejdes videre som beskrevet i opskriften.
Reservedele og tilbehør
Reservedele og tilbehør

Find originale reservedele til dine Electrolux-produkter i vores webshop og få dem leveret til døren.